Salmesang for demensramte

Mandag den 11. november 2019 kl. 9.30-12.00 i Billund Kirke
For præster, organister, kirkesangere, kirke- og kulturmedarbejdere samt plejehjemspersonale

Hvordan kan kirken møde mennesker ramt af demens? Udfordringen findes i ethvert sogn, og der skal tænkes i nye baner – først og fremmest ved at tilpasse måden at være kirke på.

På kurset Salmesang for demensramte inspirerer vi til arbejdet med en alternativ gudstjenesteform med større fokus på det sansemotoriske aspekt ved at præsentere såvel teoretisk baggrundsviden som praktiske anvisninger.

På kurset vil vi arbejde med, hvordan man kan skabe et meningsfuldt rum for demensramte og deres pårørende.

Christine Toft Kristensen (f. 1979) er ansat som organist og korleder ved Grene og Billund Kirker samt som underviser ved Løgumkloster Kirkemusikskole. Hun har været instruktør ved flere korworkshops i blandt andet FUK-regi, ligesom hun har afholdt inspirationsdage for organister med fokus på det musikpædagogiske arbejde i forbindelse med blandt andet børnegudstjenester, babysalmesang og salmesang for demensramte. Christine Toft Kristensen er medforfatter til bogen Salmesang for Demensramte.

Mette Gautier (f. 1971) er præst, tegnsprogstolk, formidlings- og kommunikationskonsulent. Hun er grundlægger af Se en salme, som dels tilbyder et visuelt udtryk ved gudstjenestens salmesang og dels samarbejder med kirkens medarbejdere om at gøre kommunikationen i gudstjenesten så tydelig som mulig for så mange som muligt. Mette har undervist sognemedhjælpere og præster på Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, afholdt kurser og workshops for konfirmander samt holdt oplæg på sognes interne arbejdsdage.

 

Kursusgebyr: kr. 1000,- (der er ikke frokost inkluderet i prisen), som indbetales til konto 9070-1625464249 senest mandag den 21. oktober 2019

Tilmelding: Christine Toft Kristensen (dinntoft@hotmail.com)

Sted: Billund Kirke, Hans Jensensvej 4, 7190 Billund

Kurset gennemføres kun ved min. 8 deltagere